Svenska mästarinnor i juniorklasserna

Rodd-SM avgjordes i helgen på Mölndals roddarena och vi fick med oss ett flertal medaljer i juniorklasserna.

I junior B roddes två rena damlopp, singelsculler och dubbelsculler. Det blev guld i båda klasserna!

I lördagens 2x blev det en dubbelseger i finalen efter att de båda lagen vunnit sina försök på morgonen och tagit sig direkt till A-finalen. Guld till Vera Rehnström & Maja Tillsten och silver till Ellen Öjerhed & Alice Petersson. 

I söndagens singellopp i 1x DJB var det hela 17 startande båtar från sju olika klubbar, tävlingens i särklass största startfält vilket betyder försök, uppsamling och semifinaler för att avgöra vilka som får tävla i A-finalen och göra upp om pallplatserna. Till A-finalen fick vi två roddare, Ellen och Maja, liksom till B-finalen, Vera och Linnea Nilsson.

Kampen om förstaplatsen avgjordes till slut med fotofinish där Maja Tillsten stod som segrare och svensk mästarinna i 1x DJB.

I 4x JB knep en av våra två båtar tredjeplatsen!

I junior C tog våra tjejer också en dubbelseger i 2x. Det blev ett guld till Rut Jansson & Svea Tillsten, silver till Alice Petersson & Stephanie Archeres!
En andra och tredjeplats i singel och en tredjeplats i fyrsculler!

Vi hade roddare i alla yngre juniorklasser (B, C och D) och de alla presterade bra på sin nivå!

Emil Hallgren är vår enda senior, han är förstaårssenior och fick möta erfarna roddare. Han gick vidare från försöken direkt till semifinalen och slutade senare tvåa i B-finalen, en åttonde plats totalt.

2- fick våra B-tjejer ro i ett inbjudningslopp, det gjorde de riktigt bra!

En minst sagt riktigt bra avslutning på säsongen!Dela: